Szybka pasta z awokado [4 KROKI]

Awokado jest wyjątkowym owocem, ponieważ zawiera mnóstwo wartościowych tłuszczy, zamiast szkodliwych cukrów. Ma dość specyficzny smak, który trzeba odpowiednio wydobyć. I co ciekawe - posiada więcej potasu niż banan, a więc idealnie sprawdzi się w diecie biegacza.

W kuchni awokado najczęściej wykorzystywane jest do zrobienia pasty, która idealnie nadaje się na śniadanie. Warto wiedzieć, że ten owoc świetnie komponuje się z nieco intensywniejszymi smakami. Należy do nich np. czosnek i kolendra.

Pasta z awokadoTomasz Repeta

Zanim kupicie awokado musicie wiedzieć również, że bardzo istotna jest jego twardość. Awokado musi być dojrzałe, czyli po prostu miękkie. Wszystko to po to, żeby łatwo się obierało i w przypadku pasty - rozgniatało.

Poznaj prosty przepis na PASTĘ Z AWOKADO!

Składniki:

awokado

ząbek czosnku

kolendra

sól i pieprz

4 kroki:

1. obierz dojrzałe awokado

2. rozgnieć awokado w misce

3. dodaj czosnek, sól, pieprz

4. rozgnieć wszystko razem

Gotową pastę możecie rozsmarować na pieczywie i jeść ze świeżą kolendrą.

SMACZNEGO!

WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ