Prosty przepis na czekoladowe batony z kaszy jaglanej. Energia gwarantowana! [BEZ PIECZENIA]

Tym razem z kaszy jaglanej powstały batoniki. Zobaczcie, jak je przygotować.

Przepis przygotował Paweł Ochman z bloga  Weganon

PolskaBiegaPolskaBiega Paweł Ochman Paweł Ochman

SKŁADNIKI:

- szklanka pestek słonecznika,

- szklanka otrąb owsianych,

- szklanka wiórków kokosowych,

- pół szklanki sezamu,

- 2 łyżki lnu lub chia,

- pół szklanki kaszy jaglanej,

- 2 czekolady 70% po 100 g,

- 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki,

- sok i skórka ze sporej pomarańczy,

- dowolny syrop do smaku,

- szklanka rodzynek,

- szklanka niesolonych i nieprażonych orzechów ziemnych.

PolskaBiega.plPolskaBiega.pl Paweł Ochman Paweł Ochman

PRZYGOTOWANIE:

1. Kaszę przepłukać kilka razy wrzątkiem i ugotować w 1 szklance wody na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Wyłączyć grzanie, dodać dżem, sok i skórkę z pomarańczy oraz połamaną czekoladę. Dokładnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady.

2. W misce wymieszać pozostałe składniki. Dodać masę czekoladową i dokładnie wymieszać.

3. Formę o wymiarach ok. 25 na 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przenieść masę i dokładnie ugnieść. Wyrównać wierzch. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUT AJ

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.