Przepis przygotował Paweł Ochman z bloga Weganon
PolskaBiega Paweł Ochman Paweł Ochman
- szklanka pestek słonecznika,
- szklanka otrąb owsianych,
- szklanka wiórków kokosowych,
- pół szklanki sezamu,
- 2 łyżki lnu lub chia,
- pół szklanki kaszy jaglanej,
- 2 czekolady 70% po 100 g,
- 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki,
- sok i skórka ze sporej pomarańczy,
- dowolny syrop do smaku,
- szklanka rodzynek,
- szklanka niesolonych i nieprażonych orzechów ziemnych.
PolskaBiega.pl Paweł Ochman Paweł Ochman
1. Kaszę przepłukać kilka razy wrzątkiem i ugotować w 1 szklance wody na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Wyłączyć grzanie, dodać dżem, sok i skórkę z pomarańczy oraz połamaną czekoladę. Dokładnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady.
2. W misce wymieszać pozostałe składniki. Dodać masę czekoladową i dokładnie wymieszać.
3. Formę o wymiarach ok. 25 na 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przenieść masę i dokładnie ugnieść. Wyrównać wierzch. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUT AJ