Co zakwasza organizm?

Damian Bąbol, Rafał Jarząbek
04.03.2015 13:12
Zakwaszenie organizmu może wzrosnąć lub spaść w skutek spożywania określonych produktów. Żeby ludzki organizm odpowiednio pracował potrzebuje produktów zarówno kwasowych, jak i zasadowych. W ilości co najmniej zrównoważonej. W przeciwnym razie dojdzie do zakwaszenia, czyli osłabienia organizmu. Oto lista produktów, które zakwaszają organizm.
Komentarze (1)
Zaloguj się
  • zzzz.zzzz

    Oceniono 5 razy 3

    Ale żeby takie głupoty publikował portal Polska biega... Ludzie! Skończyliście liceum chociaż? Uczyliście się biologii albo chemii? Organizm człowieka ma zawsze +/- takie samo pH! Jakiekolwiek wyraźne 'zakwaszenie' musiałoby się skończyć śmiercią. Są bardzo poważne choroby, przy których pH krwi się obniża - zjawisko to nazywa się kwasica metaboliczna. Ale to nie od jedzenia czegokolwiek tylko w wyniku poważnych chorób, np. cukrzycy... Ehh...

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX