Są dni, w których ma się ochotę na coś słodkiego. Ta ochota jest po prostu nie do przezwyciężenia. Vegenerat Biegowy zaspakaja zachcianki i stworzył bajaderki z ciecierzycy.
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy,
- 3 łyżki kakao,
- 1 łyżka masła orzechowego,
- kilka kropel ekstraktu waniliowego,
- 1 łyżka Amaretto (można odrobinę więcej),
- syrop daktylowy,
- polewa: czekolada gorzka + 3 łyżki mleka roślinnego.
PRZYGOTOWANIE:
1. Ciecierzycę traktujemy blenderem ręcznym. W przypadku kiedy używamy ciecierzycy zapuszkowanej, pamiętajmy by ją dobrze wypłukać i dobrze osuszyć, by zminimalizować ilość płynów.
2. Dodajemy do cieciorki pozostałe składniki, i ponownie miksujemy.
3. Z powstałej masy formujemy kulki.
4. Gotowe kulki polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z mlekiem roślinnym i posypujemy nerkowcami.
5. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
PolskaBiega Vegenerat Biegowy
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ